Voeg toe aan je favorieten

Helm

Bescherm je hoofd

Bij werken in het bos en bomen is het ten zeerste aangeraden een helm te dragen, voorzien van gelaatsbescherming en gehoorbescherming.

Kort uitgelegd: De helm is bedoeld om vallende en wegzwiepende takken op te vangen. Onder invloed van UV-stralen, warmte en vervuiling door olie of lijm (van stickers) zal het materiaal van de helm broos worden. Hierdoor zal de helm breken in plaats van soepel alle schokken op te vangen. De veilige levensduur wordt daarom ook teruggebracht op 3-5 jaar, soms langer (afhankelijk van de richtlijnen van de fabrikant). Vandaar dat men op de klep van de helm steeds de fabricagedatum zal terugvinden. Een regelmatige controle op beschadigingen, scheuren of barsten is echt geen overbodige luxe. Een helm die je laat vallen, moet je best vervangen. De meeste helmen worden gedragen in combinatie met een gelaats- en gehoorbescherming. De helmen zijn doorgaans slechts te verkrijgen in één maat, maar met een verstelband kan je de helm beter doen passen. Bewaar de helm in een koele, droge en donkere omgeving.
Om de levensduur van een helm beter te kunnen inschatten vind je soms op de bovenzijde van de helm een rode stip/UV-indicator terug vinden. Onder invloed van het zonlicht verkleurt deze indicator van rood naar een lichtere kleur. Het voordeel van de UV-indicator is dat je in een oogopslag kan controleren of de helm de uiterste gebruiksdatum nog niet heeft overschreden zonder dat je hiervoor op zoek moet gaan naar een jaartal of productiedatum.

Beelden

Uitgebreide info

Lees meer

+

Klik hier voor meer uitleg over de gebruikte termen

+
Alles openklappen